www.kurejoenms.fi
Suurpetohavainnot
Suurpetohavainnot (karhu, susi, ilves ym) Timo Koppelomäelle p. 040 583 5477 tai täytä havaintolomake tästä

50-v

Sääntömääräisen kokouksen jälkeen  siirryttiinkin juhlantunnelmiin  ja jatkettiin seuran 50-v juhlien merkeissä.

Alkukahvien jälkeen allekirjoitanut lausui pari sanaa , jonka jälkeen Pohjanmaan riistaneuvoston puheenjohtaja Heikki Alakarhu piti juhlapuheen.

Juhlapuheessa  Alakarhu kävi läpi hyvin laajasti metsästyksen eri osa-alueita, historiaa, nykyhetkeä ja myöskin arvioiden tulevaa.

Musiikin osalta saatiin kuulla Aleksi Yli-Sissalan ja Milaja Ketosen  hienot lauluesitykset.

Seuralle luovutettiin viirit; E-P:n Kennelpiiriltä, Pohjanmaan riistakeskukselta, Suomen Metsästäjäliitolta, Länsikylän ja Menkijärven metsästysseuroilta.

Alajärven metsästysseuralta saatti 100€. Meillähän seuran viiri jo olikin.

E-P Kennelpiiri oli myöntänyt hopeiset ansiomerkit; Juha Kyllöselle, Jari Ketoselle, Markku Isoniemelle ja Juha Saukolle.

Markku ei ollut päässyt paikalle, joten hänelle merkki luovutetaan myöhemmin.

Hopeinen ansiomerkki kullatuin koiranpäin oli myönnetty  Asko Tienhaaralle. Merkit jakoi Kennelpiirin puheenjohtaja Martti Mannersuo.

Pohjanmaan riistaneuvosto oli myöntänyt; riistanhoidon ansiomerkin Kenneth Gråhnille, Esko Talvitielle, Taisto Osalalle, Juhani Kankaanpäälle ja Timo Vainonpäälle sekä pronssisen ansiomerkin Jari Ketoselle, Kennethillä tällainen merkki oli jo ennestään. Ansiomerkit jakoi riistaneuvoston puheenjohtaja Heikki Alakarhu.

Kenneth ja Juhani eivät olleet paikalla ja heillekin merkit luovutetaan myöhemmin.

Suomen Metsästäjäliitto oli myöntänyt Metso-merkin; Juhani Alangolle, Veikko Kuhalammelle, Markku Ollille, Erkki Hattukankaalle, Aulis Sillanpäälle ja Eeti Kantokoskelle. Merkit jakoi Pohjanmaan piirin varapuheenjohtaja Antti Muilu yhdessä piirin hallituksen ja Alajärven metsästysseuran puheenjohtajan Mika Hautakankaan kanssa.

Seuran sääntöjen 4 § 11mom: Varsinainen ja koejäsen ovat velvollisia pitämään luetteloa kaikesta saamastaan riistasta ja tekemään siitä vuosittain tai tarvittaessa ilmoituksen yhdistyksen hallitukselle.

Em. perusteella  hallitus on pyytänyt jäseniä tekemään saalisilmoituksen ja porkkanana oli varattu arvottavaksi riistakamera kaikkien saalisilmoituksen tehneiden kesken.

Olen todella pettynyt, että n. 300:sta jäsenestä 29 jäsentä  vaivautui saalisilmoituksen tekemään.

Riistakamera arvottiin ja onnekkain oli Tero Harju.

Jatkossa täytynee miettiä sitten ”keppiä” kun ”porkkana ei maistu”.

Hallitus oli myös julistanut pienpetokilpailun ja sen tulokset kerättiin tietenkin em. 29 saalisilmoituksesta, joista 14 ilmoituksessa ei ollut mitään saalista.

Saalisilmoituksen tehneet olivat  saaneet 18 kettua, 1 mäyrä, 12 supikoiraa ja 3 minkkiä sekä 21 varislintua pois päiviltä.

Kolme eniten saanutta palkittiin ja 1. palkinnon/riistakameran voitti Jari Orava 8:lla ketulla ja 2:lla supilla,=280 pistettä.

Kakkospalkinnon/50€ lahjakortin Hyötypuotiin voitti Ari Hautakangas 3:lla ketulla, 4:llä supilla ja 2:lla minkillä=210 pistettä.

Kolmanneksi kisassa sijoittui Keijo Andsten 4:llä ketulla ja 2:lla supillä= 160 pistettä ja palkintona jäsenmaksuvapautus vuoden 2014 jäsenmaksusta.

Pisteytyksessä käytettiin SML:n pienpetopisteytystä.

Yllättäen  seuran varapuheenjohtajan Jari Ketosen  ja hallituksen jäsen Harri Peltomäen toimesta seuran sihteerille ja allekirjoittaneelle luovutettiin seuran viirit.

Omasta puolesta kiitän saamastani huomionosoituksesta, mutta kuten jo kokouksessa totesin; ” tämä ei tule muuttamaan päätöstäni”.

 

Juhlan jälkeen koittaa arki ja metsästyskausi lähestyy, joten nyt vain aseet kohdilleen  ja valmistautumaan tulevaan metsästysvuoteen.