www.kurejoenms.fi
Suurpetohavainnot
Suurpetohavainnot (karhu, susi, ilves ym) Timo Koppelomäelle p. 040 583 5477 tai täytä havaintolomake tästä

Kesäkokous II 14.8.2014

Kesäkokous uusittiin 14.8.2014 Lähemajalla. Paikalla oli 23 jäsentä, huolimatta meneilläänn olevista yleisurheilun Euroopanmestaruuskilpailuista, kiitokset  kaikille.

Tärkeimmät päätökset koskivat syksyn metsästystä, joka on  kyyhkyn osalta jo alkanut ja muidenkin osalta ”ihan liipasimella”.

Metso päätettiin äänestyksen jälkeen rauhoittaa kuten koppelokin.  Teerikiintiöksi päätettiin, myös äänestyksen jälkeen, 2 teertä/jäsen. Suosistus on, että pyritään ampumaan vain urosteeriä. Pyylle ja kyyhkylle ei tullut kiintiöitä. Riekon metsästys tultaneen kieltämään meidän alueella kokonaan, kuten  ministeriön 11.8. antamassa lausunnossa on esitetty. Jos riekon metsästystä ei kielletä,  niin sitten se on meidän osalta rauhoitettu.

Peltopyy ja naarasfasaani ovat myös rauhoitettu. Urosfasaanin osalta metsästys sallitaan  valtion ajan puitteissa ilman kiintiötä.

Metsäjänikselle ja rusakolle ei asetettu kiintiöitä.

Metsäkauriin metsästyksestä käytiin vilkas keskustelu ja päätökseksi tuli;

– kiintiö 3+3 (3 aikuista ja 3 vasaa), mutta vain  1/jäsen

-metsästys tapahtuu seuruemetsästyksenä ( väh. 2 metsästäjää)

– metsästyksen aloittamisesta tulee ilmoittaa joko Kenneth Gråhnille(0400 867 334) tai Jari Ketoselle (050543 3029) samoin saadusta saaliista, heti kaadon jälkeen

– metsästys alkaa 27.9, jolloin ajometsästys alkaa

-keväinen urosjahti(16.5.-15.6.2015) kiellettiin

Muuten metsästyksessä noudatetaan valtion aikoja, mutta kuitenkin niin, että hallitukselle tuli oikeus keskeyttää metsästys mikäli riistatilanne näyttää huonolta.

Rauhoitusalueet ovat entiset eli ”Lohijoen ryömy” rauhoitetaan kyyhkynmetsästykseltä ja ”Kanavan Kevari-Isoneva-alue” metsäkanalintujen metsästykseltä.  Ruokintapaikkojen ympäristö n. 150 m etäisyydeltä suositellaan myös jätettäväksi  ”rauhaan”.

Hirvenmetsätys jatkuu vanhaan malliin eli hirvimiehet valitsevat omat johtajansa ja pitävät omalta osaltaan tarvittavat kokoukset.

Karhumetsästys on jälleen mahdollista  20.8 alkaen.  Karhujahtiin haluvavien tuleekin viipymättä ottaa yhteys valittuihin metsästyksen johtajiin; Asko Tienhaara (0400 669 573) tai Juha Kyllönen(0400 961 905). Metsästyshän tapahtuu yhteisluvalla Soinin ja Ähtärin kanssa, jonne on myös mahdollista mennä karhujahtiin. Jahtiin osallistuvan tulee tutustua yhteisluvan laatimiin sääntöihin. Sääntöteksti saatavana/nähtävänä metsästyksen johtajalla(Asko T).

Riistapelloilla suoritetusta traktorityöstä sovittiin annettavaksi korvauksena jäsenmaksun vapautus. Riistapeltovastaavat ilmoittavat ko. työn tehneiden nimet sihteeri/rahastonhoitajalle. Tarkennuksena vielä, että kyseinen riistapelto voi olla myös EU-tuen alainen.

Siinäpä tärkeimmät kokouksen tekemistä päätöksistä.

Kokouksen lopuksi heiteltiin loput halot liiteriin ja siltäkin osalta ollaan valmiit syksyn jahtiin.

Onnekasta jahtisyksyä kaikille, muistakaa käydä tarkistamassa aseiden tähtäimet kohdilleen.

 

 

18 kommenttia kirjoitukseen Kesäkokous II 14.8.2014